Salsa Bolognese

SASTAV:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 4 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 sveža paprika
  • 1 šargarepa
  • 500 ml paradajz sosa
  • 500 kg junećeg mlevenog mesa
  • testenina po želji(u ovom slučaju su korišćene „školjkice“)
  • biber, so i origano po ukusu.

PRIPREMA:

Povrće očistiti, iseckati pa propržiti,na srednjoj temperaturi.Posoliti i ostaviti da se izdinsta. Nakon toga dodati mleveno meso i začine po ukusu. Kada je meso pustilo sok usitniti ga i propržiti dok sok ne uvri što više, a zatim sipati paradajz sos. Sve to kuvati nekih 15 minuta.

Testenine odabrati po želji.Skuvati ih prema upustvu sa kesice, dodati malo maslinovog ulja i promešati.

Servirati na tanjir i poslužiti.

Prijatno!

1 коментар (+додајте свој?)

  1. filmoviigricedownload
    Mar 27, 2011 @ 20:49:17

    Zasto tako retko pisete?Jako mi se svidjaju vasi recepti.

    Одговор

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: