Špagete Karbonara (Carbonara)

Špagete Karbonara (Carbonara)

Sastojci:

400 g špageta ili druge testenine po izboru
100 g slanine pančete
50 g kisele pavlake
1 čen belog luka
100 g parmezana
so
biber
vegeta
ruzmarin
2 kašike maslinovog ulja
1 jaje

Priprema:

Slaninu iseckajte na tanke trake. Beli luk izgnječite ili ga sasvim sitno iseckajte. U šerpu ili dublji tiganj sipajte ulje pa kad je ulje dobro zagrejano, stavite tračice slanine da se prže. Prižite sve dok slanina ne bude reš. Zatim smanjite vatru da bude blaga, ostavite slaninu na vatri, pa kad se slanina malo ohladi dodajte beli luk i malo vegete. Promešajte pa dodajte malo ruzmarina, narendani parmezan i pavlaku. Polako sve izmešajte i ostavite još kratko na vatri.
Za to vreme u veću posudu sipajte vodu, so i malo ulja. Stavite na vatru da proključa, pa u ključalu vodu stavite špagete ili bilo koju drugu testeninu po vašem izboru. Vodite računa da se ne prekuvaju. Kada su kuvane, procedite ih, stavite u posudu i prelijte vrućim sosom. Na kraju dodajte jedno živo jaje (dok je sos vruć) i dobro promešajte.
Karbonara (Carbonara) špagete poslužite uz rendani parmezan kao dodatak.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: