Juneća supa

NAMIRNICE:

  • 800 gr junetine
  • 1 šuplja kost
  • 8-9 većih šargarepa
  • 6 korena peršuna
  • 1-2 paškanata
  • 1 srednji koren celera s listom
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 manja krompira
  • 7-8 bibera u zrnu
  • 1-2 kašike začina c
  • 1 veza peršunovog lista
  • domaći rezanciza supu, ren.

PRIPREMA:

U veći lonac sa hladnom vodom staviti oprano meso i kost. Kuvati na srednje jakoj vatri. Luk prepoloviti i zapeći na ringli. Obe polovine ubaciti u vodu s mesom. Dodati biber u zrnu. Očistiti celer (list celera sačuvati za kasnije), šargarepu, peršun i paškanat. Meso lagano kuvati i kad počne da omekšava dodati koren celera isečen na polovine ili četvrtine. Zatim ubaciti šargarepu, koren peršuna i paškanat. Naliti vodom da sve lepo pliva i dodati začin C. Kuvati na blagoj vatri oko sat vremena, odnosno dok meso i povrće ne budu skoro mekani. Na kraju dodati očišćene krompire i cele listove peršuna i celera. Supa je gotova kada su svi sastojvi mekani. Iz skuvane supe izvaditi omekšale listove začina, luk, kost, meso i povrće. Supu procediti i staviti da provri. Meso i povrće usitniti i vratiti u supu. Dodati rezance i kuvati još nekoliko minuta…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: