Piletina sa susamom

NAMIRNICE:

  • 300 gr šampinjona
  • 600 gr pilećeg belog mesa
  • 1 kašika sojinog sosa
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika susama
  • 2 čena belog luka
  • malo bibera
  • 0,3 dl maslinovog ulja
  • začin C

PRIPREMA:

Piletinu iseckati na komadiće i premazati senfom. Šampinjone iseckati na tanke listiće. Zagrejati ulje u tiganju. Ravnomerno rasporediti komadiće mesa u tiganju i pržiti ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. Dodati sojin sos. U tiganj doliti 1/2 dl vode i ostaviti da se dinsta još 10-15 minuta. Zatim izvaditi meso, a ulje ponovo zagrejati. Propržiti susam pola minuta. Odmah dodati šampinjone, sipati malo vode, dodati začin i biber i ostaviti da se dinsta 10 minuta. Šampinjonima dodati kiselu pavlaku, promešati i vratiti meso nazad u tiganj. Na samom kraju dodati beli luk.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: