Žuti rižoto

NAMIRNICE:

  • 200 gr pirinča
  • 4 dl vode
  • 1 kašika začina
  • 1 kašičica senfa
  • 1 žumance

PRIPREMA:

U opran i oceđen pirinač sipati hladu vodu i kuvati na jakoj vatri 5 minuta,a zatim smanjiti temperaturu. Poklopititi i kuvati još 15 minuta, uz povremeno mešanje. Skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno još 10 minuta. Zatim dodati još začlin c i biber i promešati. Dodati žumance i opet promešati. Šerpu vratiti na vruću ringlu i uz stalno mešanje kuvati još 2-3 minuta dok se ne dobije gusti rižoto.

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: