Rol viršle

Sastojci

  •  700 gr brašna
  •  3 jajeta
  •  1 kocka svežeg kvasca
  •  2 dl mleka
  •  1 dl ulja
  •  1/2 case kisele pavlake
  •  2 kasicice soli
  •  malo secera za kvasac
  • Fil :

  •  po potrebi i zelji virsle, sir, kackavalj ili slicno
  • Premaz :

  •  1 žumance
  •  100 gr otopljenog margarina
  •  susam ili kim za posipanje

    Priprema

    1. 1

      U toplo mleko dodati malo secera i staviti kvasac da nadodje. Stavljati redom jaja, kis. pavlaku, ulje i sa brasnom zamesiti testo.

      Ostaviti ga 30 minuta na toplom mestu da kisne.

      Podeliti na 6 delova i ostaviti jos 15 minuta. Rastopiti margarin i pripremiti fil.

      Svaku lopticu razviti u velicinu plitkog tanjira i preliti istopljenim margarinom.

      Preklopiti sledecom korom i pritisnuti po rubovima da ne iscuri margarin.

      Tako slagati koru na koru i poslednju ne prelivati margarinom.

      Ostaviti 10 minuta i razviti tanku koru pravougaonog oblika.

      Seci pravougaonike 12×15 cm.

      Na jedan kraj staviti virslu ili fil, a drugi zaseci na tri mesta.

      Rolati virslu ka zarezima, spajati krajeve, a zarezi da budu gore.

      Ukljuciti rernu na 250 stepeni , za to vreme premazati rol virsle zumancetom i posuti susamom. Peci na 200 stepeni dok ne porumene.

    2. 2

      Sluziti uz jogurt ili kefir.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: