Mini-čizkejk sa višnjama

SASTOJCI(za 12 tortica):

  • 250 grama brašna
  • 150 grama putera
  • 5 jaja
  • 600 gr neutralnog krem sira
  • 100 grama milerama
  • 1 štapić vanile
  • 230 grama šećera u prahu
  • 1 manja teglica džema ili slatkog od višanja
  • so
  1. U blender sipajte brašno, hladan puter isečen na komadice, 80 gr šećera i malo soli, pa blendirajte da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte 1 jaje i blendirajte ga dok se masa ne poveže u testo. Oblikujte ga u kuglu, uvijte u streč foliju i stavite u frižider na 30 minuta.
  2. Pomešajte krem sir sa mileramom, pa dodajte ostatak šećera, semenke iz uzdužno napola presečenog štapića vanile i preostala jaja. Testo razvucite u list debljine 2 mm, pa njime oblozite 12 kalupova za mafine prečnika 6 cm.
  3. Viljuškom izbockajte dno testa u kalupima, unutra rasporedite smesu od sira, pa pecite u donjoj polovini rerne zagrejane na 160 C oko 40 minuta. Prebacite u frižider da se ohlade, pa pred serviranje na površinu namažite po malo džema ili slatkog od višanja.

PRIPREMA: 1 sat

KUVANJE:40 minuta

TROŠAK: 714-1.675 din

400 kcal po porciji

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: