Pileća čorba sa graškom

POREBNO:

-400 gr pilećeg mesa

-200 gr graška

-1 šargarepa

-so

-biber

-začin

-2 grančice peršunovog lista

-2 žumanceta

-pola kašičice sirćeta

-1 dl kisele pavlake

PRIPREMA:

-U lonac staviti meso, grašak i šargarepu, naliti vodom i kuvati na tihoj vatri dok meso i povrće ne omekšaju. Kada su meso i povrće kuvani, čorbu procediti i trčnost vratiti na šporet. Meso iseckati sitno. Grašak, meso i sitno iseckanu šargarepu zatim dodati u šerpu sa vodom. Pustiti da voda provri, začiniti po ukusu i dodati sitno iseckan peršun. Isključiti šporet pa u ćorbu dodati umućena žumanca sa sirćetom i malo vode. Naposletku umešati kiselu pavlaku.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: